Plněný vepřový řízek

reklama


Postup přípravy receptu:

Maso omyjte, osušte a nakrájejte na řízky. Řízky mírně naklepejte a do každého udělejte ostrým nožem zářez.

Do vzniklé kapsy vložte plátek šunky a půlku vejce. Okraje spojte a zajistěte párátky. Takto připravené maso opepřete a zprudka opečte na rozpáleném oleji z obou stran. Přidejte očištěné a na tenké plátky nakrájené žampiony, osolte, podlijte vodou a přikryté duste doměkka.

Masové kapsy vyjměte z výpeku, výpek zaprašte moukou, krátce povařte a odstavte. Potom přidejte rozkvedlanou kysanou smetanu, citronovou šťávu a nakonec přilijte víno. Před podáváním řízky vložte do omáčky a prohřejte. Podávejte s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší.

Ingredience:

600 g vepřového karé
4 plátky šunky
2 vejce uvařená natvrdo
250 g žampionů
20 g hladké mouky
100 ml kysané smetany
citronovou šťávu
50 ml bílého vína
olej
sůl, pepř

Doba přípravy pokrmu: do 1 hodiny

Počet osob, pro které je recept napsán:: 4

plneny-veprovy-rizzek.jpg (35 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 6.0/10 (Hodnoceno: 1 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *