Plněné lilky

reklama


Postup přípravy receptu:

Lilky omyjte, podélně je rozkrojte, osolte a nechte 10 minut odležet. V ohnivzdorné míse rozehřejte 2 lžíce olivového oleje. Sůl z lilků seškrábněte, půlky lilků do dvou třetin vydlabejte. Pak je ze všech stran opečte na oleji a nechte vychladnout. Nakonec je vymažte hořčicí. Cibuli i česnek nasekejte spolu s s vydlabanou dužninou nadrobno. Směs ve zbylém oleji opečte, osolte a naplňte jí lilky. Troubu předehřejte na 200 °C. Každou půlku lilku posypejte 1 lžící strouhanky, vločkami másla a rozmarýnem. Zapékejte v troubě 15 minut. Podávejte nejlépe s rýží a s rajskou omáčkou.

Ingredience:

4 středně velké lilky
1 lžíci soli
3 lžíce oleje
3 lžičky ostré hořčice
2 cibule
2 stroužky česneku
1 lžičku soli
8 lžic strouhanky
2 lžíce másla
1 lžičku mletého rozmarýnu

Doba přípravy pokrmu: do 45 minut

Počet osob, pro které je recept napsán:: 4

plnene-lilky.jpg (39 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *