Zelná vepřová polévka pikant s houbami

reklama


Postup přípravy receptu:

Vepřové maso jemně nakrájíme na nudličky, osmahneme na oleji dočervena a přidáme pálivou papriku. Zalijeme vývarem(z kostí nebo polévkové kostky) přidáme jemně krájené zelí, máčené houby a povaříme 20 minut. Pak přidáme sojovou omáčku, víno špetku glutasolu, případně sůl.
Polévku můžeme připravit i z pekingského zelí, pak je vaříme jen asi 15 minut. Těsně před koncem varu vsypeme drobně nakrájenou mladou cibulku. Povaříme a stáhneme z ohně.

Ingredience:

250 g vepřového masa, 300 g bílého zelí, 2 lžíce oleje, podle chuti pálivé papriky, hrstka máčených sušených hub, sůl, špetka vegety nebo glutasolu, 1 lžíce sojové omáčky,1 litr vývaru nebo vody, lžíce vína, mladá cibulka s natí.

Doba přípravy pokrmu: do 30 minut

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 4.0/10 (Hodnoceno: 1 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *