Perníkové srdce

reklama


Postup přípravy receptu:

Máslo s cukrem ušleháme do pěny. Postupně střídavě s mlékem vmícháváme vejce a perníkové koření s moukou, mletou kávou a práškem do pečiva. Předehřejeme troubu na 180 °C.

Těstem naplníme vymaštěnou formu a pečeme 50 – 60 minut. Vyklopíme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout. Pak srdce vodorovně rozřízneme.

Kdoulové želé ohřejeme a utřeme dohladka. Potřeme jím spodní díl, vrchní na něj přiložíme.

Na polevu rozpustíme ve 4 – 5 lžicích horké vody moučkový cukr a mletou kávu. Polevou celé srdce potřeme. Na teplou polevu přitiskneme moka zrna a sekané pistácie a necháme zaschnout.

Ingredience:

Na asi 12 kousků:
Těsto:
200 g másla
150 g cukru
4 vejce
2 lžičky perníkového koření
300 g hladké mouky
2 lžičky jemně mleté kávy
1 balíček prášku do pečiva
4 – 5 lžic mléka
Náplň:
3 lžíce kdoulového želé
Ozdoba:
200 g moučkového cukru
1 lžička jemně mleté kávy
čokoládová moka zrna
sekané pistácie
Mimoto:
forma ve tvaru srdce
trocha tuku

Doba přípravy pokrmu: Neuvedeno

Počet osob, pro které je recept napsán:: Neuvedeno

pernikove_srdce.jpg (10 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *