Pečený lilek s česnekem a smetanou

reklama


Postup přípravy receptu:

Lilek opláchneme, rozřízneme napůl a propícháme vidličkou, položíme řezem vzhůru na plech vyložený pečicím papírem, lehce osolíme a potřeme olivovým olejem. Vložíme do středně rozehřáté trouby a pečeme cca 20 minut, před koncem pečení potřeme lisovaným česnekem a ještě krátce dopečeme, aby se uvolnilo česnekové aroma. Servírujeme se zakysanou smetanou, posypané bylinkami.

Ingredience:

* 1 menší lilek (300 g)
* 1 lžička olivového oleje
* lisovaný česnek podle chuti
* sůl
* bylinky
* 150 g zakysané smetany 8%

Doba přípravy pokrmu: do 30 minut

Počet osob, pro které je recept napsán:: Neuvedeno

peceny-lilek.jpg (23 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 4.7/10 (Hodnoceno: 3 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *