Pečené papriky s rajčatovou omáčkou

reklama


Postup přípravy receptu:

Cibulku a česnek nasekáme nadrobno a na oleji krátce osmažíme. Střídku veky namočíme do ledové vody, důkladně vyždímáme a rozmačkáme. Vše přidáme k mletému masu. Pak i nastrouhanou nivu, sůl a pepř. Promícháme. Naplníme vyčištěné papričky, které pokapeme olejem. Pečeme v troubě při teplotě 200 °C asi 10 minut. Na oleji s kouskem másla orestujeme nahrubo nastrouhanou karotku a celer. Po 5 minutách přidáme nadrobno nakrájenou cibulku. Orestujeme, přidáme cukr a za stálého míchání necháme trochu zkaramelizovat. Přidáme protlak, krátce orestujeme, potom hladkou mouku, zamícháme a zalijeme horkou vodou. Osolíme, opepříme, přidáme skořici, Natur bujony, prošleháme metlou a 15 minut povaříme. Omáčku přelijeme do mixéru a mixujeme v hladký krém. Omáčku nalijeme k pečeným paprikám a 5 minut společně v troubě podusíme. Šťáva z pečených paprik a masa krásně omáčku dochutí.

Ingredience:

* 8 malých paprik
* 150 g hovězího mletého masa
* 150 g vepřového mletého masa
* 4 plátky toustového chleba
* 1 cibule
* 2 stroužky česneku
* sůl a pepř
* 2 lžíce oleje
* 50 g strouhané nivy; Na omáčku:
* 2 karotky
* čtvrt celeru
* 1 lžíce cukru
* 4 lžíce rajčatového protlaku
* špetka skořice
* sůl a pepř
* 1 lžíce hladké mouky
* olej a kousek másla
* 3 ks hovězího bujonu (Natur)
* voda

Doba přípravy pokrmu: do 1 hodiny

Počet osob, pro které je recept napsán:: 4

pecene-papriky.jpg (22 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 7.0/10 (Hodnoceno: 1 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *