Pečená kachna se zelím

reklama


Postup přípravy receptu:

Příprava kachny: Kachnu omyjeme, prosolíme zvenku i zevnitř, z obou stran posypeme kmínem, položíme na pekáč, přikryjeme pokličkou a pečeme na 200 ˚C. Dvouapůlkilovou kachnu pečeme asi dvě hodiny. Poslední půl hodiny sundáme pokličku, aby získala kůrku. Po odkrytí ji jednou za 10 minut polejeme šťávou, kterou pustila. Příprava zelí: Uzené nakrájíme na malé kostičky, osmažíme, přidáme nakrájenou cibuli a osmažíme ji s uzeným dozlatova. Přidáme trochu vody, zelí, osolíme, přidáme kávovou lžičku kmínu a bujon. Dolijeme vodou tak, aby bylo všechno zelí ponořené. Vaříme asi 20 minut do změknutí. Poté ochutnáme a je-li příliš kyselé, trochu vody slijeme a dolejeme čistou. V hrnku smícháme s trochou vody hladkou mouku a zahustíme zelí, aby nebylo vodnaté. Můžeme také část nahradit najemno nastrouhaným bramborem. Příprava knedlíků: Máslo rozpustíme. Nastrouháme vařené brambory na jemném struhadle. Housky nakrájíme na drobné kostičky a zlehka nasucho opečeme na pánvi. Nastrouháme i syrové brambory na jemném struhadle, vymačkáme z nich vodu, přidáme k vařeným. Přidáme zbylé suroviny, zamícháme, až získáme kompaktní hmotu. Tvarujeme knedlíčky velikosti pingpongových míčků a vaříme ve vodě asi 10-15 minut. Po vyjmutí z vody každý knedlík roztrhneme, aby vyšla pára.

Ingredience:

* 1 kachna
* kmín
* sůl
* Knedlíčky: 600 g brambor (polovina vařených
* polovina syrových)
* 80 g másla
* 2 housky
* sůl
* 50 g škrobu
* 1 vejce
* Zelí: 1 sklenice sladkokyselého zelí nebo kysaného
* velká cibule
* 200 g uzeného bůčku
* kmín
* sůl
* kostka hovězího bujonu
* hladká mouka na zahuštění

Doba přípravy pokrmu: do 3 hodin

Počet osob, pro které je recept napsán:: 6

pecena-kachna-se-zelim.jpg (20 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 2.0/10 (Hodnoceno: 3 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *