Paštičky z vepřového masa

reklama


Postup přípravy receptu:

Libové upečené nebo udušené vepřové maso umeleme na masovém strojku a osolíme. Pak do něho zamícháme na kostičky nakrájenou slaninu, citronou kůru a šťávu, celá vejce, v bílém víně nebo ve vodě namočenou housku a mletý bílý pepř. Hmotu vypracujeme na pomoučeném prkénku, uděláme malé válečky, které zabalíme do čtverečků nakrájených z máslového těsta (do těsta vypracujeme máslo, hladkou mouku, žloutek, sůl a citronovou šťávu a necháme 15 minut stranou). Takto upravené válečky složíme na suchý plech, potřeme vajíčkem a upečeme v horké troubě. Pak je složíme na mísu a ozdobíme dušenou brukví, špenátem apod.

Ingredience:

* 50 dkg vepřového masa
* sůl a mletý bílý pepř
* 2 menší vejce
* 5 dkg slaniny
* 10 dkg housky
* 3 lžíce bílého vína
* kůra a šťáva z čtvrtiny citronu
* 10 dkg másla
* 10 dkg hladké mouky
* 1 žloutek

Doba přípravy pokrmu: do 1 hodiny

Počet osob, pro které je recept napsán:: Neuvedeno

pasticky-z-veproveho-masa.jpg (19 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *