PARDUBICKÝ PERNÍK – tradiční

reklama


Postup přípravy receptu:

Těsto prohněteme, necháme ho 1 den odpočinout (i při pokojové teplotě), při tom ho přikryjeme, aby neoschlo. Těsto pak vyválíme do potřebné tloušťky,vytvarujeme a pečeme do jeho vybarvení (zlatěhnědým tónem). Pro získání lesklejšího povrchu přetřeme perníčky za horka rozšlehaným vejcem. Zdobení provedeme připravenou polevou.

Ingredience:

70 dkg hladké mouky, 20 dkg moučk. cukru, 20 dkg medu, 5 dkg meruňkového džemu (velmi důležité !!), 5dkg tuku, 4 vejce. Použijeme hotové, nebo si namícháme koření : – lžičku skořice, anýz, hřebíček, nové koření, trošku pepře a trošku soli (potřeba i pro nakypření). Pro ozdob. polevu: 30 dkg moučk. cukru, 2 bílky a lžičku citron.šťávy.

Doba přípravy pokrmu: do 24 hodin

Počet osob, pro které je recept napsán:: Neuvedeno

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 9.5/10 (Hodnoceno: 2 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *