Panenky v bramboráku

reklama


Postup přípravy receptu:

Nejprve si musíme připravit těsto na bramboráky. Oloupané syrové brambory nastrouhejte na jemném struhadle a vodu z nich částečně sceďte. Nastrouhané brambory osolte a promíchejte s kořením a česnekem. Vejce rozmíchejte se smetanou a přidejte k bramborům. Pak těsto zahustěte hladkou moukou. Těsto nesmíte nechat dlouho stát, jinak brambory zčernají. Maso z vepřové panenky očistěte a nakrájejte na silnější plátky. Plátky promačkejte klouby rukou, osolte a opepřete. Maso obalte z obou stran v hladké mouce. Na pánvi rozpalte olej, z bramborákového těsta rozetřete na oleji placičku, položte na ni maso a zakryjte další vrstvou těsta. Smažte na středně silném ohni osm minut na každé straně, aby se maso uvnitř dobře propeklo.

Ingredience:

* 600 g brambor
* sůl a pepř
* 80 g hladké mouky
* 2 lžíce smetany
* 2 vejce
* 3 – 4 stroužky česneku
* lžička majoránky
* půl lžičky drceného kmínu
* 600 g vepřové panenky
* olej na smažení

Doba přípravy pokrmu: do 1 hodiny

Počet osob, pro které je recept napsán:: 4

panenky-v-bramboraku.jpg (22 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 6.7/10 (Hodnoceno: 3 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *