Panenka s šípkovou omáčkou

reklama


Postup přípravy receptu:

Vepřovou panenku osolíme a opepříme. Zabalíme ji do slaniny a zprudka opečeme na rozpálené pánvi. Postupujeme velmi opatrně, aby plátky slaniny z masa nesklouzly. Nejprve položíme maso na pánev tak, aby spojené části plátků byly dole, poté maso opatrně obrátíme a osmahneme je také z druhé strany. Nakonec necháme maso dojít v předehřáté troubě (doba závisí na míře propečení). Mezitím v hrnci rozvaříme šípkový džem s troškou červeného vína. Omáčku dochutíme špetkou drceného pepře. Jako přílohu můžeme podávat bramborové rösti.

Ingredience:

* 800 g vepřové panenky
* 200 g anglické slaniny
* sůl
* drcený pepř
* 100 ml červeného vína
* 5 lžic šípkového džemu

Doba přípravy pokrmu: do 45 minut

Počet osob, pro které je recept napsán:: 4

panenka-s-sipkovou.jpg (25 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 2.1/10 (Hodnoceno: 9 x)

One thought on “Panenka s šípkovou omáčkou

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *