Pampeliškový med

reklama


Postup přípravy receptu:

Pampeliškové květy sbíráme nejlépe v poledne, kdy jsou hodně rozvité. Trháme jenom květy. Utržené květy lehce opláchneme, nalijeme na ně 1 l vody a vaříme na stupni č. 4 cca 20 minut. Po uvaření je necháme louhovat 24 hodin.
Druhý den je scedíme přes husté sítko, rukou vymačkáme, přidáme šťávu z pomeranče a citronu a rozmícháme cukr.
Vaříme ještě odkryté hodinku.!!! Čím déle budete med vařit, bude se vyvařovat voda a med bude hustší.!!!! Ze začátku jsem to vařila na stupeň č.4 a asi za půl hoďky mě med přetekl a tak jsem to snížila na stupeň č.3 a dovařila.
Z této dávky jsou dvě skleničky a kousek. Skleničky mají obsah 400 ml. Med je hustý určitě nejméně jako když ho koupíte v obchodě.

Ingredience:

300 květů pampelišek, 1 l vody, 1 kg krystalového cukru, 1 citron, 1 pomeranč.

Doba přípravy pokrmu: do 2 dnů

pampeliskovy-med.jpg (12 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 10.0/10 (Hodnoceno: 1 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *