Čokoládový fofr koláč

Pomazánkové máslo s cukrem utřeme, přidáme polohrubou mouku a prášek do pečiva. Zapracované těsto dáme na menší moukou vysypaný plech, ozdobíme ovocem, posypeme drobenkou a dáme péct. Ingredience: 1 choceňské pomazánkové máslo neochucené (možno použít i Choceňské pomazánkové s čokoládou), 4 vejce, 1 kelímek cukru, 1 kelímek polohrubé mouky (kelímek od pomazánkového másla), 1/2 prášku […]

Jahodový žahoun s tvarohovými knedlíčky

Na knedlíčky si připravíme těsto smícháním všech přísad, pouze mouku přidávejte postupně, dle použitého tvarohu a mouky se chovají suroviny různě. Těsto musí být husté tak, že když do něj píchneme suchým prstem, nepřilepí se. Těsto nechte asi 15 minut v chladu odpočinout. Mezitím si připravte žahour. Jahody rozmačkejte na kaši, ale aby v ní […]

Hruškový knedlík na perníkové drobence

Postupně do kotlíku dáme sůl, hrubou mouku, cukr, vejce a droždí, které rozmícháme ve vlažném mléce. Všechny suroviny důkladně propracujeme v hladké těsto. Necháme asi půl hodiny kynout, pak těsto rozdělíme, doprostřed vložíme nakrájenou a oloupanou hrušku. Zabalíme a necháme znovu kynout, po vykynutí vaříme v osolené vodě. Zbylé hrušky oloupeme a nakrájíme. V javorovém […]

Rýžový nákyp

Rýži propláchneme a 10 minut vaříme ve vodě s celou skořicí nebo hřebíčkem. Scedíme a za stálého míchání rýži dovaříme v mléce úplně doměkka. Vyndáme koření. Přidáme máslo a vanilkový cukr, můžeme přidat nastrouhanou citronovou kůru a promícháme s rýží. Přikryjeme pokličkou. Pod pokličkou rýže ještě dojde, více nabobtná i změkne. Necháme ji částečně vychladnout. […]

Melounový salát se šunkou

Dužninu nakrájejte na kostičky. Pomerančovou šťávu vymíchejte s olivovým olejem a portským vínem. Kostky melounu smíchejte se zálivkou, přidejte šunku nakrájenou na nudličky a posypejte čerstvými výhonky. Ingredience: 600 g vypeckovaného červeného melounu 600 g vypeckovaného žlutého melounu 120 g zauzené šunky šťávu z půlky pomeranče 2 lžíce portského vína 2 lžičky vinného octa 2 […]

Ovocný sorbet

Moučkový cukr svařte s trochou vody na hustý sirup a nechejte ho vychladnout. Z melounu vyberte jadérka i dužninu a v mixéru rozmixujte. Potom přidejte citronovou šťávu s cukrovým sirupem a zlehka přimíchejte tuhý sníh ušlehaný z jednoho bílku. Směs dejte vychladit do lednice. Maliny a jahody obalte v moučkovém cukru a dejte je mírně […]

Jahody v čokoládě

Omyté jahody zbavíme zeleného lístku, seřízneme , napíchneme na párátka a máčíme v čokoládě. Ingredience: čerstvé jahody, čokoláda na polévani, široká párátka Doba přípravy pokrmu: Neuvedeno Počet osob, pro které je recept napsán:: Neuvedeno VN:F [1.6.3_896]Hodnotit recept:momentík…Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Jablečné kuličky

Do hustého sirupu z cukru a vody přidejte nakrájená jablka a rozvařte. Do vzniklé kaše vmíchejte nasekané rozinky a ořechy a nechte dobře vychladnout. Tvořte malé kuličky nebo hrudky, které obalujte v krystalovém cukru. Ingredience: 500 g jablek, 180 g krystalového cukru, 30 g rozinek, 60 g vlašských ořechů, dle potřeby voda Doba přípravy pokrmu: […]

Jahodový krém

Tvaroh prolisujeme nebo rozmačkáme vidličkou a přidáme med a mléko. Vše dobře rozmícháme. Do hladkého krému vmícháme omyté, na poloviny nakrájené jahody. Rozdělíme jej do misek a ozdobíme celými jahodami, které jsme si ponechali stranou. Ingredience: 200g měkkého tvarohu, 250g jahod, 50g medu, 4 lžíce mléka Doba přípravy pokrmu: do 20 minut Počet osob, pro […]

Banánová pomazánka

Sýr utřeme s medem. Přidáme vidličkou rozmačkaný banán a lehce promícháme. Pomalu dle chuti přidáme citronovou šťávu a vše důkladně zamícháme. Mažeme nejlépe na sladké pečivo např. loupák který můžeme nakrájet na kolečka. Ingredience: 100g krémového sýru (např. žervé), 2 lžíce tekutého medu, 1 zralý banán, 1 lžička šťávy z citronu Doba přípravy pokrmu: do […]