Klokaní kýta s višňovou omáčkou

Kýtu potřeme olejem, posypeme pepřem a rozmarýnem. Na dno pekáče dáme trochu vody, vložíme kýtu a pečeme na 200°C až do měkkosti. (500 g se peče asi 20 min). Omáčka: Scedíme višně. Do pánve dáme syrup, rozdrolenou kuřecí kostku, jelly, pomerančovou kůru a přivedeme do varu. Přidáme višně. Arrowroot (maizenu) s vodou nalejeme do vařící […]

Králík na rozmarýnu a šalvěji

Brambory dobre ocistete, osuste, promíchejte s olejem a osolte je. Pecte je v troube vyhráté na 200 st. C asi 30 minut az jsou uvnitr mekké a na povrchu chrupavé. Cibuli oloupejte, prekrojte na poloviny a nakrájejte na silnejsí plátky. Králíka rozporcujte, jednotlivé porce obalte v mouce a na oleji je opecte az dostanou barvu. […]