Postup přípravy receptu:
Těstoviny uvaříme al dente a scedíme. Dáme je do zapékací nebo ohnivzdorné misky a pokrájíme na ně tvarůžky a tavený sýr. okořeníme dle chuti bazalkou popřípadně ještě přisolíme. Můžeme přidat i kečup nebo čerstvá rajčata. Vše promícháme a dáme do mikrovlnky (Crisp – cca 5-7 min.). Vyndáme až jsou tvarůžky zcela rozteklé v těstovinách.
Jedna velká nevýhoda je, že s ochlazováním se tvarůžky začnou lepit, takže doporučuji použít zapékací misku, která se dobře myje.
Doporučená příloha: syrová zelenina
Ingredience:
70 g bezvaječných těstovin (nebo celozrných), 50 g Olomouckých tvarůžků, 1 trojhránek taveného sýra (Maratonec, Apetito – linie), bazalka(nebo oblíbené koření), sůl.
Doba přípravy pokrmu: do 20 minut