Nadívaná kachna

reklama


Postup přípravy receptu:

Rozehřejte máslo a zpěňte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Do mísy dejte chléb namočený v mléce (přebytečnou tekutinu vymačkejte) a na kostičky nakrájený celer. Přidejte meruňky, pomerančovou kůru, nasekané bylinky, mleté ořechy a osmaženou cibuli. Nádivku promíchejte, osolte, opepřete a dochuťte muškátový oříškem.

Kachnu omyjte, osušte, osolte zevnitř i na povrchu a naplňte připravenou nádivkou.
Otvor zašijte nebo zavřete párátky a kachnu položte na pekáč hřbetem dolů. Podlijte naběračkou vody a přikrytou kachnu pečte asi hodinu při 160 °C za občasného podlévání vypečenou šťávou. Potom ji obraťte, propíchejte vidličkou, aby se během pečení uvolnil a vytekl tuk. V případě potřeby podlijte i trochou vody.

Přibližně 20 minut před dopečením kachnu odkryjte a zvyšte teplotu v troubě, aby se vytvořila křupavá kůrka. Upečenou kachnu naporcujte, podávejte s dušeným zelím a knedlíky nebo plackami.

Ingredience:

1 středně velkou kachnu
sůl

na nádivku:
50 g másla
230 g cibule
4 stonky celeru
1 bochník bílého chleba
200 ml mléka
100 g sušených meruněk
1 lžíci strouhané pomerančové kůry
1 lžíci čerstvého tymiánu
3 lžíce petrželové natě
1 lžičku muškátového oříšku
100 g mletých vlašských ořechů
pepř
sůl

Doba přípravy pokrmu: do 1.5 hodiny

Počet osob, pro které je recept napsán:: 4

nadivana-kachna.jpg (33 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *