Postup přípravy receptu:
Maso nakrájejte na stejnoměrné kostičky, zhruba 3 x 3 cm velké. Připravte si marinádu, do níž kostky masa ponoříte a necháte dvě až tři hodiny „nasát“ vůni koření, pak ji použijete při samotném grilování na potírání špízů.
Oloupejte jablka, nakrájejte na kostičky, stejně velké jako maso a zakápněte je citrónovou šťávou. Na kostky nakrájejte i anglickou slaninu a cibuli.
Teď už jen vše střídavě napíchejte nejlépe na ostré nerezové špízy, potírejte olejovým nálevem z masa a zvolna opékejte ze všech stran na grilu.
Ingredience:
kuřecí nebo vepřové maso 300 g, pevná jablka 3, cibule 3, slanina 100 g, itronová šťáva
Na marinádu
grilovací koření 1 lžička, sůl, olej
Podle chuti
čerstvé bylinky
sojová omáčka
Doba přípravy pokrmu: Neuvedeno
Počet osob, pro které je recept napsán:: Neuvedeno