Malostranští utopenci v kysaném zelí

reklama


Postup přípravy receptu:

Kysané zelí pokrájíme, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, divoké koření a na nudličky nakrájené zelené papriky.

Zalijeme vodou a vaříme na mírném ohni asi 10 minut. Necháme vychladnout.

Oloupané špekáčky nakrojíme v půlce, pomažeme hořčicí, vložíme feferonku nebo beraní roh, naskládáme do sklenice a zalijeme vychladlým vařeným zelím.

Kdo rád ještě pikantnější přidá si pepř.

Utopence si připravíme alespoň 4 dny předem před podáváním.

Ingredience:

800 g špekáčků, 400 g kysaného zelí, 100 g cibule, 100 g zelené papriky, hořčice, feferonky nebo beraní rohy, divoké koření (celý pepř, nové koření, bobkový list), 3 – 4 dl vody.

Doba přípravy pokrmu: déle jak 2 dny

malostransti-utopenci-v-kysanem-zeli.jpg (14 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *