Lívance s lesním ovocem a mandlemi

reklama


Postup přípravy receptu:

Droždí pokojové teploty utřeme s cukrem a přidáme vlažné mléko, mouku, vejce, sůl, vanilkový cukr a plátky mandlí a vypracujeme těsto, které necháme přikryté kynout (asi půl hodiny). Poté smažíme lívance na oleji.

Šlehačku ušleháme spolu se skořicí, lesní ovoce prohřejeme v rendlíku s cukrem a prokládáme jím lívance, dozdobíme skořicovou šlehačkou a lístky máty či meduňky.

Ingredience:

250 g hladké mouky, 25 g droždí, 1 vejce, 300 ml mléka, 20 g vanilkového cukru, 50 g plátkovaných mandlí, špetka soli, olej na smažení, 400 g čerstvého nebo mraženého lesního ovoce, 50 g cukru krupice, 2 dcl smetany na šlehání, 1 kávová lžička mleté skořice

Doba přípravy pokrmu: do 1.5 hodiny

livance-s-lesnim-ovocem-a-mandlemi.jpg (14 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *