Litý čokoládový moučník

reklama


Postup přípravy receptu:

Čtvercovou formu (20×20 cm) vymažte mírně tukem a vyložte ji pečicím papírem.

Máslo, oba druhy cukru, čokoládu a javorový sirup mírně zahřívejte za stálého míchání v rendlíku, až získáte hladkou hmotu. Odstavte a nechte vychladnout.

V misce smíchejte vejce a čokoládovou příchuť. Vmíchejte vychladlou čokoládovou hmotu. Mouku, kakaový prášek a kypřicí prášek prosejte do mísy a zlehka přidejte do těsta.

Naplňte jím formu a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C. Na povrchu vznikne pevná kůrka a těsto se začne odtahovat od stěn formy. Moučník nechte vychladnout, nakrájejte ho na porce, posypejte cukrem moučkou a ozdobte kousky čerstvého ovoce.

Ingredience:

100 g másla
180 g cukru krupice
80 g hnědého cukru
130 g tmavé čokolády
1 lžíci javorového sirupu
2 vejce
1 lžičku čokoládové nebo vanilkové příchuti
100 g hladké mouky
2 lžíce kakaového prášku
1/2 lžičky kypřicího prášku

Doba přípravy pokrmu: do 1 hodiny

Počet osob, pro které je recept napsán:: 10

lity-cokoladovy-moucnik.jpg (37 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 10.0/10 (Hodnoceno: 1 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *