Lilky plněné mletým masem

reklama


Postup přípravy receptu:

Troubu zahřejte na 180 stupňů Celsia. Velký plech na pečení potřete olivovým olejem. Lilky omyjte, podélně překrojte a slupkou dolů položte na plech. Pečte 30-40 minut, až je jejich dužina hnědá. Pak je vyndejte z trouby a nechte vychladnout. Mezitím uvařte rýži dle návodu na přebalu a také ji nechte vychladnout. V kastrole rozehřejte olivový olej a smažte na něm nakrájený česnek, až zesklovatí. Přidejte lžičku oregána a míchejte, až krásně zavoní. Mleté maso opékejte na cibuli po dobu asi 5 minut, až se začne maso dobře vidličkou oddělovat. Osolte lžící soli, přidejte celou konzervu loupaných krájených rajčat, zamíchejte a přikryjte poklicí. Duste na mírném ohni 20 minut. Mezitím začněte vydlabávat zchladlé lilky. Položte je na prkénko a malým nožem nakrojte dužinu na obou koncích. Velkou lžící dužinu opatrně vyloupněte ze slupky. Jde to dobře, jen musíte dávat pozor, abyste slupku neprotrhly (když se to stane, jde použít i tak). Slupky připravené k plnění položte zpět na plech. Vydlabanou dužinu nakrájejte na malé kostičky. Do hotového mletého masa přidejte rajčatový protlak, nakrájenou dužinu lilků a uvařenou rýži. Touto směsí naplňte vydlabané slupky. Můžete ji vrstvit vysoko, dokud ji všechnu nespotřebujete. Celý povrch bohatě posypte strouhaným sýrem smíchaným se strouhankou. Tato vrstva je důležitá, aby maso při zapékání neosychalo. Takto naplněné lilky zapékejte 20 minut při teplotě 180 stupňů Celsia. Na talíři je ještě ozdobte dalším nastrouhaným sýrem.

Ingredience:

* 4 menší lilky
* 2 lžíce olivového oleje
* 1 drobně nakrájená cibule
* 4 stroužky česneku
* 1 lžička oregána
* 500 g mleté vepřové kýty
* sůl
* 250 g krájených loupaných rajčat
* 2 lžíce rajského protlaku
* 1 sáček uvařené dlouhozrnné rýže
* 150 g strouhaného tvrdého sýra
* 1 lžíce strouhanky

Doba přípravy pokrmu: do 1.5 hodiny

Počet osob, pro které je recept napsán:: 4

lilky-plnene-mletym-masem.jpg (25 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *