Lilky na neapolský způsob

reklama


Postup přípravy receptu:

Omyté a očištěné lilky nakrájejte na plátky silné 1 cm, osolte a nechte odstát na sítku. Potom plátky lilku omyjte, osušte, obalte v mouce a po obou stranách osmažte v horkém oleji. Cibuli nakrájenou nadrobno poduste v jiné pánvi na oleji. Přidejte sterilovaná rajčata a rajský protlak. Směs ochuťte bazalkou, solí, pepřem a cukrem. Asi 15 minut duste, pak propasírujte přes sítko. Zapékací mísu vymažte tukem a střídavě vyložte plátky baklažánu, rajskou směsí a mozzarellou. Dejte do vyhřáté trouby, po 20 minutách posypejte parmazánem a ještě vraťte na 10 minut do trouby.

Ingredience:

750 g lilků
2 cibule
1 konzervu rajčat
3 lžíce rajčatového protlaku
300 g mozzarelly
3 lžíce strouhaného parmazánu
hladkou mouku na obalování
2 lžíce olivového oleje
špetku sušené bazalky
1 lžičku cukru krystal
sůl, pepř

Doba přípravy pokrmu: do 45 minut

Počet osob, pro které je recept napsán:: 4

lilky-na-neapolsky-zpusob.jpg (46 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 4.0/10 (Hodnoceno: 1 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *