Langoše z kyšky bez droždí

reklama


Postup přípravy receptu:

Recept pro 6 – 12 osob.

Kyšku smícháme s moukou (dávat pouze tolik, kolik bylo v kelímku kyšky – jinak by byly langoše tvrdé) a solí s jedlou sodou. Mokrýma rukama trháme těsto, které \“vytvarujeme do tvaru placky\“ a vložíme do fritézy (bez koše). Těsto klesne ke dnu a pak se vynoří. Smažíme nejdříve z jedné strany a pak obrátíme. Osmažené klademe na ubrousek a zdobíme dle chuti buď kečupem s česnekem a nastrouhaným sýrem nebo povidly se šlehačkou.

Výhodou těsta je, že langoše můžeme dělat ihned a nemusíme čekat na vykynutí.

Ingredience:

1 kelímek Kyšky (400 ml), 2 kelímky, polohrubé mouky, špetka soli, špetka jedlé sody.

Doba přípravy pokrmu: do 20 minut

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 4.0/10 (Hodnoceno: 5 x)

2 thoughts on “Langoše z kyšky bez droždí

  1. Výhoda tohoto těsta je ta,že se mohou dělat hned. Podáváme je buď s česnekem, kečupem nebo s povidly a šlehačkou, ale také s džemem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *