Kvašáky

reklama


Postup přípravy receptu:

Do velké lahve dáme na dno v plátýnku patku chleba (v plátýnku proto, aby se při opakovaném vybírání hotových kvašáků ze sklenice \“nerozblemcal\“) na chleba dáme hrst kopru a zaskládáme okurky, poté dáme křen a česnek. Sůl rozmícháme ve vodě a zalijeme sklenice až po povrch. Necháme nejméně týden kvasit při pokojové teplotě, ale máme-li dvorek, zahradu nebo alespoň balkon, pak v létě necháme okurky kvasit právě tam.

Ingredience:

Okurky, 2,5 l vody, 4 lžíce soli, patka chleba, kopr, kousek křenu, 2-3 stroužky česneku.

Doba přípravy pokrmu: Neuvedeno

kvasaky.jpg (10 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 6.0/10 (Hodnoceno: 4 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *