Kulajda

reklama


Postup přípravy receptu:

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji postupně vodou, rozšleháme a dobře provaříme. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, sůl, kmín a za občasného míchání vaříme dále. Když brambory změknou, přilijeme smetanu, přidáme jemně usekaný kopr, ocet a přisolíme. Na talíře vložime uvařená nebo ztracená vejce, přelijeme polévkou a podáváme.

Ingredience:

300 g oloupaných brambor, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 4 vejce, 250 ml smetany,čestvý nebo sterilovaný kopr,kmín, ocet, sůl, 1 l vody

Doba přípravy pokrmu: do 1 hodiny

kulajda.jpg (8 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 7.3/10 (Hodnoceno: 3 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *