Krupicová srdce s meruňkami

reklama


Postup přípravy receptu:

Z vanilky vyškrábeme dřeň. Ohřejeme s mlé­kem a citronovou kůrou. Vmícháme krupici, ne­cháme vzkypět a stáhneme z plotny. Vmícháme žloutky. Podnos opláchneme vodou a potřeme vrstvou krupicového těsta silnou 1 cm.

Víno, aroma hořkých mandlí a cukr povaříme 4 až 5 min., na 1 min. vložíme do vína meruňky. Poté je vyjmeme děrovanou naběračkou. Tekutinu svaříme na polovinu. Ochutíme likérem a znovu vložíme ovoce. Postavíme do chladničky.

Z oschlého těsta vypíchneme 8 srdcí. Vejce roz­šleháme se smetanou, strouhanku promícháme s mandlemí. Srdce obalíme nejprve ve vejci, pak v mandlové strouhance a osmažíme je na horkém másle. Na talířích ozdobíme meruňkami.

Ingredience:

1 vanilkový lusk,
500 ml mléka,
strouhaná kůra z 1 citronu,
80 g krupi­ce z tvrdé pšenice,
2 žloutky,
250 ml bílého vína,
3 kapky aromatu hořkých mandlí,
40 g cukru,
500 g meruněk (kompot.),
20 ml meruňkového likéru,
1 vejce,
2 lžíce smetany
po 40 g strouhanky ze sucharů, mletých mandlí a másla

Doba přípravy pokrmu: do 1 hodiny

Počet osob, pro které je recept napsán:: 4

krupicova-srdce.jpg (8 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *