Krémový dort

reklama


Postup přípravy receptu:

Oddělte žloutky od bílků. K bílkům přidejte 90 g cukru krystal a ušlehejte. Ke žloutkům přidejte 90 g cukru a vanilkový cukr a ušlehejte do pěny. Do žloutkové směsi vsypejte mouku smíchanou s kakaem a maizenou. Nakonec zlehka vmíchejte sníh z bílků a cukru.

Dortovou formu o průměru 26 cm vyložte pečicím papírem a naplňte těstem. Pečte asi 25 minut v troubě vyhřáté na 175 °C. Upečený korpus vyklopte na mřížku a počkejte, až vystydne.

Čokoládu nasekejte nahrubo a rozpusťte ve vodní lázni. Nechte ji zchladnout na pokojovou teplotu. Zlehka vmíchejte mascarpone (nebo tvaroh) a ušlehanou smetanu.

Korpus podélně rozkrojte na tři pláty. Spodní potřete třetinou krému, přiklopte středním a opět potřete třetinou krému. Dort přikryjte třetí částí a dejte na čtyři hodiny do lednice. Povrch posypejte čokoládovými hoblinkami.

Ingredience:

6 vajec
180 g cukru krystal
1 balíček vanilkového cukru
80 g hladké mouky
60 g maizeny
60 g kakaa
300 čokolády na vaření
375 ml smetany ke šlehání
250 g sýra mascarpone nebo plnotučného tvarohu
50 g hoblinek z bílé a 50 g hoblinek z mléčné čokolády

Doba přípravy pokrmu: do 1 hodiny

Počet osob, pro které je recept napsán:: Neuvedeno

kremovy-dort.jpg (42 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *