Křehký jablkový koláč

reklama


Postup přípravy receptu:

Předehřejte troubu na 190 °C. Menší dortovou formu vyložte těstem a nechte ho asi 5 cm přečnívat. Jablka pokrájejte na tenké měsíčky. Promíchejte je s moukou, cukrem, skořicí a rozinkami. Jablky pokryjte těsto a přečnívající okraje přehněte do středu. Potřete rozšlehaným vajíčkem a pečte asi 35 minut.

Ingredience:

1 balení chlazeného křehkého těsta (značky Wewalka)
500 g jablek (Granny Smith), oloupaných a bez jádřinců
80 g třtinového cukru
2 lžíce rozinek
½ lžičky mleté skořice
½ lžíce hladké mouky
vejce na potření, prošlehané

Doba přípravy pokrmu: do 1 hodiny

Počet osob, pro které je recept napsán:: 4

krehky-jablkovy-kolac.jpg (51 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *