Křehké mandlové florentýnky

reklama


Postup přípravy receptu:

Troubu předehřejeme na 190 °C. Plech vyložíme plátem alobalu. Potřeme ho slabou vrstvou másla a poprášíme moukou.

Zbývající máslo nakrájíme na kousky a dáme ho do kastrolku. Přidáme cukr, med, smetanu a špetku soli. Hmotu pozvolna za stálého míchání zahříváme. Asi po 5 minutách přisypeme mandle.

Lžící nabíráme menší množství mandlové hmoty a na připravený plech děláme bochánky. Při pečení se roztečou. Dáme je do trouby a 15 minut pečeme.

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření. Florentýnky necháme na plechu vychladnout a teprve potom je opatrně, aby se nepolámaly, sejmeme.

Spodní stranu cukroví potřeme čokoládou, vidličkou vytvoříme vlnky a necháme ztuhnout.

Ingredience:

Na asi 20 kousků:
100 g másla
3 lžíce mouky
150 g cukru
1 lžíce medu
125 ml smetany
sůl
180 g mandlových lupínků
100 g čokolády na vaření

Doba přípravy pokrmu: Neuvedeno

Počet osob, pro které je recept napsán:: Neuvedeno

krehke_mandlove_florentynky.jpg (10 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 1.0/10 (Hodnoceno: 1 x)

One thought on “Křehké mandlové florentýnky

  1. A kdy se tam dá ta mouka? Tvaruje se to na plech studené nebo ještě teplé?? Mně se to šíleně rozteklo a i ta hmota byla řídká.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *