Králík na rozmarýnu a šalvěji

reklama


Postup přípravy receptu:

Brambory dobre ocistete, osuste, promíchejte s olejem a osolte je.
Pecte je v troube vyhráté na 200 st. C asi 30 minut az jsou uvnitr mekké a na povrchu chrupavé.
Cibuli oloupejte, prekrojte na poloviny a nakrájejte na silnejsí plátky. Králíka rozporcujte, jednotlivé porce obalte v mouce a na oleji je opecte az dostanou barvu.
V hrnci rozskvarte slaninu a na ni orestujte cibuli a cesnek. Do hrnce pridejte králíka, bylinky, osolte a opeprete. Zalejte vínem a duste pomalu pod poklickou ca. 30 minut.
Podávejte s pecenými bramborami.

Ingredience:

1 králík
50 g psenicné mouky
½-1 dl olivového oleje
2 velké cibule nebo 6 salotek
4 strouzky cesneku, rozkrájené na hrubo
150 g slaniny, nakrájené na kosticky
2 PL listu salveje
4 stonky rozmarýnu
4-5 dl bílého vína
sul
pepr

400 g malých brambor
½ dl olivového oleje
sul

Doba přípravy pokrmu: do 1 hodiny

Počet osob, pro které je recept napsán:: 4

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *