Koprová omáčka

reklama


Postup přípravy receptu:

V kastrůlku rozpusťte máslo, přisypte mouku a dobře rozmíchejte. Nechte chvíli pozvolna bublat, občas prošťouchněte vařečkou, aby se vznikající jíška nestačila připálit ke dnu. Po dvou minutách přilijte třetinu studeného vývaru a ihned dobře rozmíchejte, pak v rychlém sledu ještě dvakrát proveďte totéž. Osolte, přiveďte k mírnému varu a nechte zvolna vařit nejméně dvacet minut. Nadále příležitostně promíchejte, aby se zahuštěná omáčka nikde zbytečně nepřichytila.

Jakmile se mouka dost provařila, odstavte omáčku a vmíchejte zakysanou smetanu, cukr a nasekaný kopr. Ochutnejte, pokud míra kyselosti není dostatečná, dolaďte omáčku velmi opatrně octem. Není-li stále ještě něco s chutí v pořádku, měla by pomoci další sůl a případně i cukr.

Ingredience:

30 g hladké mouky, 30 g másla, 500 ml domácího kuřecího vývaru, 1 kelímek zakysané smetany, 1 lžíce nasekaného kopru (jemně nasekaného, o velké kusy stonků ani nati nikdo nestojí), asi 1 lžička cukru, sůl, případně ocet na dokyselení

Doba přípravy pokrmu: do 30 minut

Počet osob, pro které je recept napsán:: Neuvedeno

koprova-omacka.jpg (79 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 6.5/10 (Hodnoceno: 2 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *