Kaštanová polévka

reklama


Postup přípravy receptu:

Kaštany oloupeme tak, že je na ploché straně nařízneme a vhodíme do hrnce s vroucí osolenou vodou, necháme 5 minut stát, postupně je vybíráme a slupky stahujeme. Oloupané kaštany vhazujeme do hrnce s čistou vodou a necháme je vařit asi 15 minut do měkka.

Scedíme vodu, kaštany rozmixujeme a pyré přesuneme do polévkového hrnce. Pyré zalijeme půllitrem vody, smetanou, okořeníme špetkou strouhaného muškátového oříšku, čtvrt lžičkou muškátového květu, půl lžičkou mletého zázvoru, osolíme, vmícháme rozdrobenou nebo rozmačkanou kostku masoxu nebo zeleninového vývaru a 2 minuty povaříme. Polévku servírujeme s opečenými kostičkami housky.

Ingredience:

* 250 g jedlých kaštanů
* 200 ml sladké smetany
* muškátový oříšek
* muškátový květ
* mletý zázvor
* 1 kostka vývaru (zeleninový nebo masový)

Doba přípravy pokrmu: do 45 minut

Počet osob, pro které je recept napsán:: 4

kastanova-polevka.jpg (6 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *