Kapří hranolky

reklama


Postup přípravy receptu:

Kapří filety zbavené velkých kostí, ploutví a případně i kůže, s prořezanými mezisvalovými kostičkami, nařežeme napříč na stejnoměrné hranolky o šířce 1 až 1,5 centimetru.
V misce smícháme slanou sójovou omáčku, 2 lžíce vody, rozetřený česnek, drcený kmín, mletý zázvor, papriku a mírně osolíme. Rozšleháme metličkou a do vzniklé marinády vložíme kapří hranolky.
Maso promícháme tak, aby se každý kousek obalil marinádou a necháme hodinu odležet.
Odleželé hranolky obalíme ve směsi hladké mouky, malého množství sladké papriky a trochy škrobové moučky.
Obalené hranolky smažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje, poté je necháme okapat na ubrousku a podáváme podle pana Stupky s pečivem a křenovou nebo česnekovou omáčkou. Protože si však snacha a moje žena přály brambory a salát, zvolil jsem jako přílohu brambory opečené a salát okurkový.

Ingredience:

1000 g filetů z kapra bez kostí,
2 lžíce slané sójové omáčky,
½ lžičky drceného kmínu,
1 lžička mletého zázvoru,
1 lžička sladké papriky,
2 stroužky česneku,
škrobová moučka,
hladká mouka,
sůl

olej na smažení

Doba přípravy pokrmu: Neuvedeno

Počet osob, pro které je recept napsán:: Neuvedeno

kapri-hranolky.jpg (55 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *