Kančí kýta

reklama


Postup přípravy receptu:

Dobře odleželé kančí maso (zbavené tuku) protkeneme klínky slaniny, osolíme a necháme krátce odležet. Zeleninu a cibuli pokrájenou na plátky osmažíme na oleji, vmícháme lžičku moučkového cukru a necháme jej slabě zkaramelizovat.
Na připravenou zeleninu vložíme maso, podlijeme vodou, přidáme koření, oloupané kolečko citronu, lžičku octa, rajčatový protlak, sůl a dusíme pod pokličkou.
Při dušení maso obracíme, přeléváme mastnou šťávou a podléváme horkou vodou. Při dopékání přidáme mouku promíchanou s máslem, po chvíli přidáme brusinkový kompot.
Omáčku doplníme vínem,vyjmeme z ní maso, pak ji prolisujeme a dochutíme citrónovou šťávou, cukrem a solí, vložíme zpět do ní maso pokrájené na porce a dobře je prohřejeme.

Ingredience:

500 g kančí kýty, 30 g slaniny, mletý pepř, sůl, 3 lžíce oleje, kousek cibule, mrkve, celeru a petržele, 20 g hladké mouky, cukr, jalovec, nové koření, celý pepř, bobkový list, tymián, 20 g másla, kousek citronu, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce brusinkového nebo rybízového kompotu, 1 dl červeného vína, ocet

Doba přípravy pokrmu: Neuvedeno

Počet osob, pro které je recept napsán:: Neuvedeno

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *