Kachna na roštu

reklama


Postup přípravy receptu:

Kachnu rozporcujeme, odstraníme kůži a pokud možno vykostíme. Porce protáhneme nudličkami slaniny, potřeme směsí oleje s citronovou šťávou, pepřem a drceným rozmarýnem. Maso naskládáme do misky, zakapeme olejem a necháme do druhého dne v chladu rozležet. Poté porce rozložíme na pomaštěný rošt a opékáme z obou stran. Při otáčení potíráme zbylým olejem s kořením a citronovou šťávou, který jsme zředili vínem. Rýži smícháme s paprikou a okurkou nakrájenou na nudličky. Přidáme rajčata rozkrájená na osminky a cibuli nadrobno nasekanou. Nakonec smícháme s majonézou, osolíme a opepříme. Při podávání porce kachny obložíme čerstvou zeleninou a rýžovým salátem.

Ingredience:

1 mladá kachna, 2 lžíce oleje, pepř, 2 lžíce citronové šťávy, špetka rozmarýnu, 50 g slaniny, sklenka bílého vína, sůl, petrželka
Rýžový salát: 250 g vařené rýže,1 zelená a 1 červená paprika, malá okurka, 1 cibule, 3 rajčata, 2 lžíce majonézy, sůl, pepř, kari nebo chilli koření

Doba přípravy pokrmu: Neuvedeno

Počet osob, pro které je recept napsán:: Neuvedeno

kachna-na-rostu.jpg (14 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *