Kachna au pêcher

reklama


Postup přípravy receptu:

Kachnu opláchneme a osušíme. 50 g broskví (meruněk) nakrájíme na malé kostičky, zbytek přepůlíme nebo rozčtvrtíme. Lístky tymiánu nadrobno nasekáme. Zázvor jemně oloupeme a nastrouháme. Smísíme tymián, zázvor, 2 – 3 PL broskvového likéru, sojovou omáčku, sůl, pepř a kari a vetřeme do masa.

Kachnu naplníme kostkami broskví (meruněk) a otvor uzavřeme. Cibule oloupeme a rozkrojíme na čtvrtiny. Mrkev očistíme a rozdělíme na dílky 2 – 3 cm.

Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C). Na sporáku rozehřejeme v pekáčku máslo a kachnu v něm na prudkém ohni ze všech stran opečeme. Pak přidáme zeleninu, ještě krátce opečeme a dolijeme vývarem. Přisypeme broskve (meruňky).

Kachnu pečeme 45 minut pod pokličkou ve spodní části trouby. Pak pečeme ještě 30 minut nepřikryté, přitom občas přelijeme zbylým likérem.

Z vypečeného sosu odebereme tuk, rozmixujeme, okořeníme a podáváme spolu s kachnou.

Ingredience:

1 kachna (asi 3 kg, vykuchaná),
150 g sušených broskví (příp. meruněk),
2 snítky tymiánu,
25 g čerstvého zázvoru,
1/8 l broskvového likéru (Pêcher Mignon),
2 PL sojové omáčky,
2 velké cibule,
3 mrkve,
2 malé pórky,
10 g rozpuštěného másla,
1/8 l instantního drůbežího vývaru,
pepř,
kari,
sůl

Doba přípravy pokrmu: do 2 hodin

Počet osob, pro které je recept napsán:: 6

kachna-au-pecher.jpg (19 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *