Jogurtová bábovka

reklama


Postup přípravy receptu:

Do mísy dáme všechny přísady a smícháme je dohromady na polotekuté těsto. Mandle spaříme v horké vodě a oloupeme. Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme polohrubou moukou. Do každého záhybu formy dáme oloupanou mandličku a zalijeme těstem. Do části těsta můžeme přidat trochu kakaa a bábovka tak bude dvoubarevná. Pečeme při 180 stupních přibližně 45 minut. Testujeme vpíchnutím špejle. Po upečení vyklopíme na talíř a pocukrujeme.

Ingredience:

* 200 g bílého jogurtu
* 200 g hladké mouky
* 200 g krupicového cukru
* 3 vejce
* 1 vanilkový cukr
* 1 prášek do pečiva
* 100 ml oleje
* asi 10 mandlí
* příp. trochu kakaa

Doba přípravy pokrmu: do 1 hodiny

Počet osob, pro které je recept napsán:: 8

jogurtova-babovka.jpg (16 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 8.2/10 (Hodnoceno: 5 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *