Jemně pikantní omáčka z citronu.

reklama


Postup přípravy receptu:

Na rozpuštěné máslo přidáme mouku a mícháme až zbělí, zpění se a pozbude syrové vůně. Potom ji po částech zředíme vývarem, osolíme a opepříme pepřem. Omáčku necháme asi 30 minut pomalu vařit. Musí mít krémovou hustotu.

V mléce nebo smetaně rozkvedláme žloutky a za stálého míchání je přilejeme do hotové omáčky a už nevaříme. (tuto základní omáčku podáváme k zeleninám a zeleninovým pudinkům).

Do této světlé zahuštěné omáčky přidáme kůru i šťávu z citronu a trochu cukru. Omáčka musí mít pikantní chuť.

TIP:
Omáčka se velice dobře hodí k rybám, zelenině i jiným pokrmům.

Ingredience:

40 g másla, 40 g mouky, 1/2 l vývaru ze zeleniny, nebo kostí, 1/4 l sladké smetany, nebo mléka, 1 – 2 žloutky, z 1/4 citronu jemně nastrouhaná kůra, z 1/2 až celého citronu šťáva, asi 10 g cukru, nebo podle chuti, sůl a bílý pepř podle chuti.

Doba přípravy pokrmu: Neuvedeno

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 1.0/10 (Hodnoceno: 1 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *