Jehněčí špízy grilované se zeleninou

reklama


Postup přípravy receptu:

V mělké misce smícháme olej, citronovou kůru a šťávu, česnek, tymián, pepř a sůl. Ve směsi obalíme jehněčí maso bez tuku a nakrájené na 1cm kostky, mísu zakryjeme a maso marinujeme na chladném místě alespoň 30 minut.

Šalotky a lilek podélně přepůlíme, půlky lilku nakrájíme napříč na 8 plátků. Cukety rozkrájíme na 8 plátků a citron na 8 klínků.

Jehněčí kostky vyjmeme z marinády, tekutinu sklepeme zpět do misky. Nasypeme do ní zeleninu a v marinádě ji důkladně obalíme.

Maso a zeleninu napícháme na 8 grilovacích jehel, jako poslední dáme dílek citronu. Jednotlivé kousky k sobě příliš netlačíme. Grilujeme na středním žáru z každé strany 6–8 minut.

Podle návodu mezitím uvaříme a slijeme rýži, vmícháme do ní nakrájené fíky, mandlové lupínky, podle chuti osolíme a opepříme. Zakapeme citronovou šťávou, rozdělíme na talíře, kde na ní položíme špízy.

Ingredience:

Na špízy:
3 lžíce extra panenského oleje, strouhanou kůru a šťávu z 1/2 citronu, 1 prolisovaný velký stroužek česneku, 1 lžíci nasekaného čerstvého tymiánu, 400 g libového jehněčího hřbetu, 8 šalotek, 1 lilek (asi 300 g), 2 cukety (celkem asi 400 g), 1 citron, pepř a sůl.

Na fíkovou rýži:
300 g rýže basmati, 100 g sušených fíků, 25 g opražených mandlových lupínků, 1 lžíci citronové šťávy.

Doba přípravy pokrmu: do 1 hodiny

jehneci-spizy-grilovane-se-zeleninou.jpg (38 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *