Jahodový žahoun s tvarohovými knedlíčky

reklama


Postup přípravy receptu:

Na knedlíčky si připravíme těsto smícháním všech přísad, pouze mouku přidávejte postupně, dle použitého tvarohu a mouky se chovají suroviny různě. Těsto musí být husté tak, že když do něj píchneme suchým prstem, nepřilepí se. Těsto nechte asi 15 minut v chladu odpočinout. Mezitím si připravte žahour. Jahody rozmačkejte na kaši, ale aby v ní zůstaly kousky. V hrnci smíchejte s máslem a cukrem, přiveďte k varu a chvíli povařte, aby jahody změkly. Přilejte smetanu a větší část vody. Ve zbytku vody rozmíchejte škrob a přilejte do vařící směsi. Povařte cca 10 minut. Těsto na knedlíčky znovu zamíchejte a ve vroucí vodě vařte knedlíčky, dokud nevyplavou na hladinu. Zkuste jeden rozříznout, zda je hotový. Ihned podávejte s teplým žahourem.

Ingredience:

* Knedlíčky:
* 250 g měkkého tvarohu
* 1 vejce
* špetka soli
* 1 lžíce cukru
* 1 hrst krupice
* 1 hrnek polohrubé mouky
* žahour:
* 250 g jahod
* 1 lžíce másla
* 100 ml smetany
* 3 lžíce cukru
* 100 ml vody
* 1 lžička škrobu

Doba přípravy pokrmu: do 1 hodiny

Počet osob, pro které je recept napsán:: 4

jahodovy-zahoun.jpg (19 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *