Jablková kuřecí prsa

reklama


Postup přípravy receptu:

V hluboké pánvi na rozehřátém sádle zpěníme cibuli (3 minuty), přidáme osolená, opepřená a kari kořením okořeněná kuřecí prsa a po obou stranách je osmahneme (asi 5-8 minut na jedné straně). Hotová prsa vytáhneme stranou a do pánve vložíme nastrouhaná jablka, osolíme je, přikryjeme poklicí a za mírné teploty je dusíme 10-15 minut. Pokud jsou jablka málo šťavnatá, můžeme k ním přilít ¼ hrnku vody. Pak odstavíme pánev z plotny. Podušená jablka zalijeme šlehačkou, zakysanou smetanou a vše rozmixujeme ručním mixérem. Vrátíme zpátky na plotnu, přidáme kuřecí prsa a za stálého míchání necháme projít varem (3 minuty). Podáváme s dušenou rýží nebo s houskovým knedlíkem.

Ingredience:

* 4 kuřecí prsa (očištěná)
* 3 jablka (oloupaná; zbavená jádřinců a nahrubo nastrouhaná)
* 8 lžiček kari (2 lžičky na jedno kuřecí prso)
* 3 lžíce sádla
* 1 cibule (oloupaná a drobně nakrájená)
* 1 smetana ke šlehání
* 3 lžíce zakysané smetany
* 2 lžičky soli
* 1 lžička černého pepře (mletého)

Doba přípravy pokrmu: do 45 minut

Počet osob, pro které je recept napsán:: 4

jablkova-kureci-prsa.jpg (18 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 1.0/10 (Hodnoceno: 1 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *