Hruškový knedlík na perníkové drobence

reklama


Postup přípravy receptu:

Postupně do kotlíku dáme sůl, hrubou mouku, cukr, vejce a droždí, které rozmícháme ve vlažném mléce. Všechny suroviny důkladně propracujeme v hladké těsto. Necháme asi půl hodiny kynout, pak těsto rozdělíme, doprostřed vložíme nakrájenou a oloupanou hrušku. Zabalíme a necháme znovu kynout, po vykynutí vaříme v osolené vodě. Zbylé hrušky oloupeme a nakrájíme. V javorovém sirupu hrušky povaříme a necháme vystydnout. Tvaroh promícháme s medem. Dozdobíme čokoládou a strouhaným perníkem.

Ingredience:

* 100 g hrubé mouky
* 5 g droždí
* 1/2 vejce
* 1 g cukru
* sůl
* mléko
* 5 čerstvých hrušek
* perník
* 100 g másla
* 100 ml javorového sirupu
* tvaroh na strouhání
* 180 g měkkého tvarohu
* 80 g medu
* Ozdoba: čokoláda na psaní
* máta

Doba přípravy pokrmu: do 30 minut

Počet osob, pro které je recept napsán:: 2

hruskovy-knedlik,.jpg (10 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *