Hovězí svíčková na víně

reklama


Postup přípravy receptu:

Víno uvedeme do varu se 125 ml vody v rychlovarném hrnci. Přidáme cibuli a posekaný česnek spolu s celým pepřem. Na napařovací nástavec vložíme svíčkovou a vaříme asi 20 min. Maso vyjmeme, zavineme do alobalu a udržujeme teplé.

Vývar procedíme a svaříme na polovinu. Přidáme smetanu, hořčici a kostičky sýra. Za častého míchání vaříme do krémovita. Opep­říme a vmícháme pažitku.

Semínka krátce opražíme. Maso nakrájíme na plátky, polijeme omáčkou a posypeme slunečnicovými semínky.

Podáváme s brokolicí a bramborami.

Ingredience:

250 ml bílého vína,
1 cibule,
1 stroužek česneku,
8 zrnek celého pepře,
400 g hovězí svíčkové (ze střední částí),
150 ml smetany,
1 lžička hořčice,
75 g nivy,
pepř,
1 lžíce pokrájené pažitky,
1 lžíce slunečnicových semínek

Doba přípravy pokrmu: do 30 minut

Počet osob, pro které je recept napsán:: 4

hovezi-svickova-na-vine.jpg (10 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *