Hovězí se žampiony a bramborovou kaší

reklama


Postup přípravy receptu:

V hrnci si na oleji zpěníme cibuli s česnekem (3 minuty), přidáme mleté maso, osmahneme dohněda (5 minut), přidáme žampiony, osolíme, opepříme, přidáme mrkev, celer a povaříme, až se vypaří tekutina (3-5 minut). Zaprášíme moukou, osmahneme (3 minuty), zalijeme hovězím vývarem, vmícháme rajčatový protlak, worcestrovou omáčku, majoránku, tymián a dochutíme solí a pepřem. Dusíme asi 10-15 minut, až je zelenina měkká. Připravíme si kaši: v osolené vodě uvaříme brambory, scedíme je a promačkáme dohromady s máslem, horkým mlékem, přidáme sůl, pepř, špetku muškátového oříšku a nakonec vmícháme sýr. Je-li kaše velmi hustá, přidáme horké mléko. Do máslem vymazané zapékací formy dáme směs mletého masa a na povrch směsi rozvrstvíme bramborovou kaši. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C 15-20 minut, až je bramborová kaše na povrchu zlatohnědé barvy.

Ingredience:

* 2 lžíce slunečnicového oleje
* 1 cibule (oloupaná a drobně nakrájená)
* 2 stroužky česneku (oloupané a prolisované)
* 600 g mletého hovězího masa
* 250 g čerstvých žampionů (očištěných a nakrájených na plátky)
* 2 mrkve (oloupané a nakrájené na drobné kostičky)
* 2 řapíkaté celery (očištěné a nakrájené na menší kousky)
* 1 lžíce hladké mouky
* 1 hrnek hovězího vývaru
* 1 lžíce worcestrové omáčky
* 2 lžíce rajčatového protlaku
* 1 lžička majoránky
* ½ lžičky tymiánu
* 1 ½ lžičky soli
* ½ lžičky mletého černého pepře
* Bramborová kaše:
* 600 g brambor (oloupaných a rozpůlených)
* 2 lžíce másla
* 3-4 lžíce horkého mléka (dle potřeby)
* 100 g polotvrdého sýru (jemně nastrouhaného)
* 2 lžičky soli
* ½ lžičky mletého černého pepře
* špetka muškátového oříšku

Doba přípravy pokrmu: do 1.5 hodiny

Počet osob, pro které je recept napsán:: 4

hovezi-se-zampiony-a-bramborovou-kasi.jpg (23 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *