Hovězí kořeněné plátky

reklama


Postup přípravy receptu:

Plátky masa lehce naklepeme, posolíme a barevným pepřem, paprikou, zakápneme koňakem a 2 lžícemi oleje. Necháme hodinu i déle rozležet.

Hořčici dobře rozmícháme s cukrem, solí, černým pepřem, vmícháme šťávu z citronu a po lžickách i olivový olej. Maso zprudka opečeme z obou stran na zbylém oleji – asi 1-2 min. z každé stany, přendáme ho na plech vylozený pečícím papírem, navrstvíme výpek z pánve, vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů C a pečeme 1-10 min podle toho, jak chceme mít maso propečené.

Servírujeme na vyhřáté talíře.

Ingredience:

60 dkg roštěnce, 1 lžička papriky pálivé, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíce koňaku, 1 citrón, 1 lžíce hořčice plnotučné, 2 lžičky cukru, špetka pepře, 1 lžička pepře barevného drceného, sůl

Doba přípravy pokrmu: do 20 minut

hovezi-korenene-platky.jpg (38 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 0.0/10 (Hodnoceno: 0 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *