Hovězí guláš

reklama


Postup přípravy receptu:

Hovězí maso nakrájíme na stejné kousky. Na čistém hovězím tuku nebo na vepřovém sádle usmažíme nakrájenou cibulku hodně do červena, přidáme papriku a hned zalijeme polévkou nebo vařící vodou, aby se cibulka nespálila. Potom vložíme do kastrolu nakrájené maso, přiměřeně je osolíme, opepříme, přidáme stroužek utřeného česneku (který můžeme vynechat), trochu kmínu a majoránky a vše dusíme pod pokličkou asi 1 a půl hodiny. Mezi dušením přiléváme polévku, aby se maso nepřipálilo. Když se maso dusí asi 1 a půl hodiny, už je nepodléváme, ale dusíme maso na omastku. Zaprášíme moukou, kterou pražíme 2 minuty, pak zalijeme vývarem, a to tak, aby omáčka byla přiměřeně hustá, a vše povaříme ještě asi půl hodiny. Měkké maso vybereme drátěnou naběračkou na mísu a polijeme procezenou omáčkou.

Ingredience:

* 75 dkg masa hovězího z nohy (kližky)
* 450 ml oleje
* 8 dkg cibule
* na špičku kulatého nože papriky
* sůl a mletý pepř
* 1 malý stroužek česneku
* 3 dkg mouky
* majoránka a kmín

Doba přípravy pokrmu: do 3 hodin

Počet osob, pro které je recept napsán:: Neuvedeno

hovezi-gulas.jpg (22 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 5.5/10 (Hodnoceno: 2 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *