Houbový guláš

reklama


Postup přípravy receptu:

Čerstvé houby očistěte, pečlivě omyjte a nakrájejte na větší kousky. Mražené houby nechte rozmrazit na sítu, aby z nich odkapala voda. Z hovězího masa nakrájejte nejdříve plátky asi 1 cm silné. Ty pak pokrájejte na nudličky. Pórek pečlivě omyjte. V horní části listů často zůstávají zbytky hlíny, proto je nutné listy rozebrat a propláchnout studenou vodou. Omytý pórek nakrájejte na nudličky. Měla by ho být stejná hromádka jako masa. V kastrole rozehřejte máslo a velmi pomalu na něm restujte nakrájený pórek (asi 15 minut za občasného míchání), zůstane tak křehký. Na prudkém ohni by ztmavl a ztvrdl. Během smažení posypte pórek lžičkou drceného kmínu. Přidejte maso a opečte ho ze všech stran. Pak ho teprve osolte, podlijte naběračkou vývaru nebo horké vody a pod poklicí nechte dusit asi 1 hodinu. Občas zkontrolujte, jestli maso nepotřebuje podlít. Jakmile maso změkne, přidejte do kastrolu nakrájené houby. Guláš nechte na silnějším ohni dusit chvíli bez poklice, aby se odpařila tekutina, kterou houby pustily. Houby se nesmí vařit dlouho, jen asi 5 minut, aby si zachovaly tvrdost. To však záleží na jejich druhu. Když šťáva trochu vysmahne, zaprašte guláš lžící hotové tmavé jišky a nechte ho 5 minut povařit. Je-li zapotřebí, zřeďte guláš horkou vodou. Houbový guláš ozdobte nasekanou zelenou petrželkou.

Ingredience:

* 600 g hovězího zadního masa
* 100 g másla
* 1 pórek
* 1 lžička drceného kmínu
* 150 g čerstvých nebo mražených hub
* sůl
* 1 lžička tmavé jíšky

Doba přípravy pokrmu: do 1.5 hodiny

Počet osob, pro které je recept napsán:: 4

houbovy-gulas.jpg (21 KB)

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 5.7/10 (Hodnoceno: 10 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *