Houbovo-rýžový nákyp

reklama


Postup přípravy receptu:

Do kastrolu na zahřátý olej vložíme pokrájenou anglickou slaninu, cibuli na půlkolečka a orestujeme, podlijeme bílým vínem, přidáme sůl, všechno koření a nakonec pokrájené houby. Vše pod pokličkou podusíme do poloměkka.

Potom promícháme s rýží uvařenou v osolené vodě, sekanou petrželovou natí, žloutky a tuhým sněhem z bílků.

Zapékací mísu vytřeme olejem a rozprostřeme houbovo-rýžovou hmotu. Zapékáme asi 30 min. Hotový pokrm sypeme permezánem a podáváme přímo ze zapékací misky.

Ingredience:

300 g rýže, 2 cibule, 400 g žampionů nebo jiných hub, 2 vejce, petrželová nať, parmezán, 6 PL oleje, 3 PL bílého suchého vína, bílý pepř,
bazalka – i sušená, kmín, sůl, 100 g anglické slaniny.

Doba přípravy pokrmu: do 1 hodiny

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 10.0/10 (Hodnoceno: 1 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *