Houbová omáčka

reklama


Postup přípravy receptu:

Recept pro 4 osoby.

Houby namočíme nejméně na dvě hodiny do vody. Cibulku jemně posekáme a zesklovatíme na oleji. Houby přecedíme a vyluhovanou vodu zachytíme. Přidáme k opečené cibuli, posypeme kmínem a opékáme 2 minuty. Přidáme mouku a opražíme ji dohněda, zalijeme vývarem z kostky, vyluhovanou vodou, za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Opatrně vlijeme smetanu a povaříme ještě asi 2 minuty.

Ingredience:

2 hrsti sušených hub ( nejlépe hříbků ), 1 smetana ke šlehání, 1 menší cibule, sůl, kmín, 4 lžíce oleje, 4 lžíce hladké mouky, 1 l houbového vývaru z kostky.

Doba přípravy pokrmu: do 1 hodiny

VN:F [1.6.3_896]


Hodnotit recept:

Body: 7.0/10 (Hodnoceno: 3 x)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *