Grilovaný losos na limetách

Limety nakrájíme na úzká kolečka. Dva až tři pláty alobalu položíme na desku, poklademe několika kolečky limety a na ně položíme rybu. Vnitřek lososa posolíme, umístíme oprané bylinky, opět pár koleček limet a asi 1/4 celého množství nahrubo nasekaného česneku. Zbytkem limet lososa obložíme, posypeme česnekem, posolíme a opepříme. Zakápneme asi 3-4 lžícemi olivového oleje. […]

Pivní těstíčko na obalování masa

Všechno smícháme lehkým šleháním a necháme chvíli odpočinout v lednici. Potom namáčíme kousky masa do těstíčka a smažíme v horkém oleji. Ingredience: 2 vaječné bílky,ušlehané, 1 hrnek hl. mouky, 1 hrnek piva, 1 lžíce cukru, sůl, pepř. Doba přípravy pokrmu: Neuvedeno Počet osob, pro které je recept napsán:: Neuvedeno VN:F [1.6.3_896]Hodnotit recept:momentík…Body: 5.0/10 (Hodnoceno: 1 […]

Americká marináda na kuřecí křidýlka

Všechny ingredience promíchat a maložit maso. Maso necháme alespoň 2 hodiny odležet. Ingredience: 1/2 šálku sójovky, 1/3 šálku vody, 1 lžíce medu, 1 lžička soli, 2 strožky česneku prolisovat, 2-3 lžíce oleje, 1 lžíce octa, zázvor a bylinky dle chuti – oregano, bazalka, libeček Doba přípravy pokrmu: Neuvedeno Počet osob, pro které je recept napsán:: […]

Kuřecí stehna s medovou hořčící

Vše smícháme a naložené maso necháme alespoň 2 hodiny odležet v chladu. Ingredience: 6 prolisovaných česneků, 3 PL tekutého medu, 2 PL krémové dijonské hořčice, 2 PL sojové omáčky, 1 PL citronové šťávy, 1 lžička ml. pepře, 8 stehýnek Doba přípravy pokrmu: Neuvedeno Počet osob, pro které je recept napsán:: Neuvedeno VN:F [1.6.3_896]Hodnotit recept:momentík…Body: 0.0/10 […]

Grilovaný biftek se smetanovou omáčkou

Maso opepříme a necháme marinovat ve směsi oleje a koření asi 2 hodiny. poté grilujeme po obou stranách přibližně 3-4 minuty. Nakonec osolíme. Omáčku připravíme svařením smetany a zeleného pepře na polovinu objemu. Podáváme k bifteku. Ingredience: 250 g odblaněné hovězí svíčkové, drcený pepř nebo grilovací koření, 2 lžíce olivového oleje, sůl. Omáčka: 250 ml […]

Grilovaný lilek

Lilek nakrájíme na kolečka asi půl centimetru tlustá, důkladně posolíme a necháme vypotit. Pak kolečka počesnekujeme a popepříme a dáme ugrilovat nebo na pánvičce osmahnout. Hotové lilky postupně ukládáme do sklenice, opatrně zakápneme vinným octem a olivovým olejem. Každou vrstvičku ochutíme kořením. Uložíme do lednice a příští den podáváme ke grilovanému masu. Ingredience: Lilek, sůl, […]

Plněné kuřecí řízky na grilu

Řízky z obou stran osolte a okořeňte. Na polovinu každého řízku položte plátek šunky, plátek sýra, maso přeložte na polovinu a okraje spojte jehlou. Maso potřete olejem a grilujte z každé strany přibližně 8 minut. Řízky můžete také opéct na pánvi s olejem. TIP: Tvrdý sýr a šunku můžete nahradit například listy špenátu a sýrem […]